15 april 2012
11:30

Lohärads IF

Referat: IK Sirius FK U13 - Lohärads IF

Dagens match spelades på Sävja IP i ett underbart väder. Vi pratade mycket med killarna innan om R M I, Rätt Mental Inställning. Det är mycket viktigt. Vi pratade även om att äga bollen, vårda bollen. Alla på plan måste hjälpas åt, scanna/orientera sig själv, motståndare och bollen.

Vi hade även bestämt att vi skulle ha en låg press när Sirius hade bollen. Sirius var ett bollskickligt lag, där många ville ha boll, de rullade boll bra. Vi försökte rulla boll, äga den. Men det såg bra ut i backlinjen, men sen kom ingen och villa ha boll. Vi blev tillbaka pressade, det blev helt fel.

Sirius gjorde 1-0 efter ca 8 minuter, vi hade en miss i mitten strax utanför vårt straffområde som Sirius utnyttjade. Sedan gjorde Sirius både 2 och 3-0, båda två på hörna. Vart var vår markering? Man måste vilja markera, vara aggressiv, vilja vinna boll. Det såg inte bra ut. Sirius gjorde även 4-0, där de rann igenom på ett snyggt sätt. Det var bara ett lag på plan och det var inte vi, detta var vår klart sämsta halvlek detta år, ja på länge. Det var inte bra, men Sirius var duktiga. Vi såg trötta ut, helt lama.

I halvtid fick våra killar en utskällning. Det är inte kul när Coach Jyrki är arg. Alla förstod att de måste höja sig. Nu ändrade vi till att sätta hög press, spela man man.

Vi började andra halvlek mycket bra, vi hade hög press, och ett bra tempo. Tror att Sirius blev lite överraskade. Sirius hade en farlig frispark långt utifrån som det blev retur på, som de nickade i ribban över. Puh det var nära.

Men vi tog oss i kragen och fortsatte jobba. Max gjorde vårt första mål, en iskall lobb. Sedan kom vårt andra mål av bara farten. Snygg passning av Anton till Max. Det kändes som att vi var på gång, och vi hade ett bra go i laget. Vi visade mer vilja, spelade aggresivare. Vi flyttade upp mera folk, gick ned till 3-backs linje. Detta skapade möjlighet för Sirius att kontra, det gjorde det några gånger, och det var farliga chanser. Men vi skapade även framåt, men vi började tappa ork, vi orkade inte hålla tempot uppe. Till slut fick Sirius in ett kontringsmål, 5-2.

Första halvlek var helt Sirius, andra halvlek var mera vår. Vi får ta med oss andra halvleken och den vann vi med 2-1. Men man måste spela bra hela matchen, när man möter ett så bra lag.

En kille som vi vill höja idag, det är vår målvakt Alexander Rüdén som bara blir bättre och bättre, idag var han orädd. Vi kan belasta Alexander något av baklänges målen.

Vi tackar Sirius och domaren för en bra och trevlig match.

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!